Jubileumconcert 25 jaar Operakoor Dordrecht

Terugblik op het OKD-jubileumconcert, d.d. 15 april 2018.

Jubileumconcert 2018

Een staand en juichend applaus, dat is het toch altijd weer gedroomde slot van ons jaarlijkse OKD-concert. Ditmaal een jubileumconcert ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan, waarin de prachtige opera Nabucco van Giuseppe Verdi centraal stond.

De drie solisten: Amanda Key (sopraan), Harald Quaaden (tenor) en Hans de Vries (bas) en de begeleidende musici: het kwintet Nebbiolo Ensemble en onze eigen vleugel-bespeelster Sung Hee Jo, waren zonder meer voortreffelijk. En boven alles heeft onze eigen dirigent Peter Schlamilch weer een geweldige prestatie geleverd om het geheel tot een muzikaal feest te maken.

Eerst werden er werken uit de Nabucco van Verdi ten gehore gebracht. Waarin de solisten en het koor een geweldige prestatie leverden. Zowel allen te samen als apart kwamen alle gezongen aria’s in de Wilhelminakerk met z’n prima akoestiek volledig tot hun recht.

Hoogtepunt was natuurlijk het “Va pensiero” (het slavenkoor) maar ook de finale van de opera het “Immenso Jehova” klonk fantastisch.

Vanwege ons jubileum volgde nog een aantal werken van Donizetti, Rossini en Verdi waar de leden van het koor voor gekozen hadden.

Als toegift werd het Libiamo (drinklied) uit la Traviata met veel enthousiasme gezongen door het koor en solisten en mee geklapt door het publiek.

Kortom een zeer geslaagd jubileumconcert van het “Operakoor Dordrecht”.