Onze medewerkers

Dirigent Peter Schlamilch

Peter Schlamilch

Sinds december 2004 is Peter Schlamilch muzikaal leider van het Operakoor Dordrecht. Hij behaalde de einddiploma's solozang aan het Utrechts Conservatorium, bij Udo Reinemann, en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, bij Ed Spanjaard en Jac. van Steen. Al tijdens zijn studie leidde hij als vaste gastdirigent het Praagse operagezelschap Opera Mozart, onder andere in Mozarts Entführung aus dem Serail en Le nozze di Figaro.

Voorts was hij enkele jaren werkzaam als assistent van Claudio Abbado bij de Berliner Philharmoniker waar hij, in zowel Berlijn als Salzburg, vele concerten TV- en Cd-opnames assisteerde en voorbereidde (o.a. Salzburger Festspiele en Maggio musicale Firenze: Richard Strauss Elektra). Daarnaast dirigeerde hij verschillende operettevoorstellingen, waaronder Johann Strauss Fledermaus en Zigeunerbaron, Kalman Zirkusprinzessin en Suppé Boccaccio.

Daarna werkte hij als eerste dirigent bij de Städtische Bühnen Münster (D), waar hij naast Janacek Aus einem Totenhaus, Mozart Le nozze di Figaro, Puccini Tosca en Verdi La forza del destino vele concerten dirigeerde.

Peter Schlamilch is momenteel de vaste dirigent van een aantal koren, waaronder, naast Operakoor Dordrecht, Sursum Corda te Bunschoten en het Volendams Operakoor.

Pianiste Sunghee Jo

Sunghee Jo

Sunghee Jo begon met piano spelen toen ze 5 jaar was. In Nederland startte ze haar studie piano bij Frans van Beveren aan het Conservatorium van Maastricht.

Daarnaast volgde zij het master studie programma van Katia Veekmans aan het Utrechts Conservatorium. Na het afstuderen richtte ze zich op het begeleiden van diverse instrumentalisten en zangers. Ze speelt het liefst in opera, en de laatste jaren heeft ze hier veel ervaring in opgedaan, zoals in de Reisopera, Artivocaal en operacursussen van Hannie Slingerland. Nu is ze vast repetitor van Bold Opera On the Move en het Operakoor Dordrecht.